19/12/09

Love is in the air

Cada vegada que s'acosta, s'arrapa, em contorsiona, m'aromateja, m'encalenteix fins a l'extinció. El furtiu és un gust amarg, el furtiu és un estat social de desinteració.
Fem flama.

ja existeix...

www.triallibres.com

10/12/09

moments

Moments d'espigó.
Moments de guaret.
No-moments.
Moments d'extasis.
In-moments.

Desfeta, sempre de carn, desfeta.
Podridura? No, florides ànimes de fong.

19/11/09

Quin crim han de cometre?

Quin crim han de cometre els poetes?

Existir davant de tanta misèria nauseabunda!

Fa gràcia que a alguns ens diguin omnipotents i d'altres que ens retirin la paraula.
No esperam a la butaca de casa que ens venguin a cercar. L'activitat i el plaer és la nostra recompensa.

3/11/09

Camins bruts de fang



La literatura és una brutor. Els bruts són vividors de la poesia. La poesia és parasitària. Els paràsits ens exciten. L’excitació ens fa enravenar.

Ens encanta la poesia?

Com veure Miquel Bauçà



Lleguda: Agafar cotxe, avió, tren (si no està inundat), bicicleta, tractor o a peu coix dia 14 de novembre. Arribar a Felanitx (per Manacor, Porreres, Vilafranca, Campos, Es Carritxó o Portocolom), entrar, arribar davant l'església de Sant Miquel, mirar-la. Veure la Casa de Cultura situada just darrera de la Font/boca de metro parada Santa Margalida. Entrar-hi. Esperarque siguin les 21:30. Veure, riure, poetitzar-se. Ezitar-se. Comprar la Pèl capell i el DVD per 5€. Sortir. Tornar-se'n a casa. Pixar, dents netes i tens l'obció de sexe o son.

Per un pèl de Miquel Bauçà









De tot una mica. Les penes i les fues d'estiu ens han donat la fruita saborosa, excitant i poc indiferent de la Pèl capell. Aquest Pèl de Miquel Bauçà ens ha quedat com a bé, crec, tot i les mancances tècniques que pugui tenir i la inexistència difusiva que té.
Segurament, si visquéssim en un país normal, amb una literatura normal, l'ens llevarien de les mans.
Pèl capell, seguint la seva línia habitual, ha fet un tiratge de 500 números d'aquest especial i farà un tiratge només de 50 del pròxim número dedicat a "Mallorca atàvica". Cal així desesperar els col·leccionistes i persones de bé.

Ens hem tirat al mercat? Potser. Resulta que també hem fet camisetes amb disseny de Pere Reus (tot i que no es poden trobar enlloc). Seguim però blasfemant poemes "amb el suport de ningú!

Veniu dissabte 14 de novembre a la Casa de Cultura de Felanitx, devers les 21:30 a veure que podem treure d'aquesta fruita. Segur que és un suc amargant.


29/4/09

Hem de descobrir quin és l’ordre de les coses desordenades. N’hi ha moltes, moltíssimes. La regulació de la carn. Títols que surten supurant paraules com semen caducat. Hem de fer l’ingrés del lloguer cada més, però no podem penjar un conill escorxat de la balconada (en cas de tenir balcó).

 

“Només volia pa

i xuclava cada nit

la verga del batle.

Només volia pa

i li fitoraven la vara

els dies de precepte”

                (Pau Vadell, Convit al silenci ed. Viena)

 

“abandono el silenci.

 

la boca escup paraules,

i parlo, parlo, parlo.

 

què hi fa el que digui?

 

retorno a l’oceà dels mots banals

i tempto un horitzó sense naufragis.

 

m’esperen els miracles

a mig sopar.”

                 (Francesc Garriga, Camins de serp ed.62)

 

“...Una soga de pastilles blanques beneirà la tendra

 

ineptitud del meu cor davant la

inexperiència de morir. I serà sense

 

cap forma de dolor, ni d’ordre, perquè

tots els morts sempre s’enamoren de la terra.”

                       (Jaume C. Pons, Cilici ed. Moll)

23/4/09

AKBAR i l'ABC



Entra des del carrer del Carme el bicing mentre Vicenç Altaió dona el cop final al seu fal·lus il·luminat.
La sala d'espera de l'hospital és plena de nervis. Qui s'apunta a matar un llibre? 
L'ABC porta una bandera espanyola d'un quart de portada. Demà farà molta calor i sol. Expectatives? Poques? Moltes? Una nimfòmanaparlant del seu primer llibre, tot un plaer poder fornicar les pàgines de la poesia amb ella. Laia Martinez i Lopez és aclamada per les multituds desfermades i fervoroses. La substància de l'esperit o diu tot!

9/4/09




Ens removem els conys de l’enteniment.
No trobam l’hora de partir, de cimentar
les hores de líquids presos de pudor
i flors esclafades amb baff.

No volem la consistència
com una cosa bella.
No volem destruir records.
Volem sexe amarg entre la pluja.
Què direu la de la poesia?

Poema:

"Comunió
una nina de 16 anys es cala foc
em pec un tir en el paladar"

26/3/09

LA CONQUESTA DE SÈRBIA!


TROBADA DE POETES SERBIS I CATALANS A BELGRAD

20 - 23 març 2009

NOTA DE PREMSA

 

La setmana passada, entre els dies 20 i 23 de març de 2009, sis poetes procedents dels Països Catalans (Pau Sif, Pau Vadell, Joan Fullana, Joan Tomàs Martínez, Àngel Igelmo i Jaume C. Pons) van participar com a convidats a Sèrbia en una trobada internacional entre poetes d’ambdós països.

 

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies als esforços de l’Institut Ramon Llull, que ha finançat la trobada, el lectorat de català de la Universitat de Belgrad, del qual és titular Pau Bori, i el col·lectiu de poetes serbis Treci Trg, que actualment estan dinamitzant el panorama poètic entre els més joves. Després de l’enorme èxit de la trobada ja s’estan preparant publicacions conjuntes en forma d’antologies i revistes. A més a més ja s’han fet les primeres passes perquè els poetes serbis siguin convidats a Mallorca al setembre de 2009.

 

La voluntat per part de tots els implicats és que aquestes trobades signifiquin un punt de partida per la configuració d’un enllaç estable i fructífer que porti a una col·laboració mútua amb periodicitat anual a partir d’ara.

 

Els poetes catalans han tingut oportunitat de conèixer de primera mà la situació de la literatura sèrbia i, a la vegada, de presentar els punts forts i febles de la literatura que representen. Amb aquest objectiu han participat en tota una sèrie d’actes que van des de tallers de traducció fins a nombrosos recitals, passant per la participació activa als mitjans de comunicació de Belgrad (ràdio, premsa, televisió) així com trobades amb el PEN Centre i l’Associació d’Escriptors Serbis. L’acte central fou un recital celebrat a Casa Garcia, un local força popular de Belgrad, on més de dues-centes persones varen gaudir entregades de la jove poesia sèrbia i catalana.

 

Val a dir que el lectorat de català de Belgrad és un dels més concorreguts, amb gairebé un centenar d’estudiants interessats en aprendre català i en conèixer la seva cultura amb molt interès.     

17/3/09

JOAN PONÇ I EL PONCETISME

Contreure l'espai de Joan Ponç en uns centímetres de paper. Com es pot fer això? Doncs fotografiant la mort de prop. Un poema sobre Joan Ponç no pot il·lustrar ni de prop l'esperit enlluernador d'aquest personatge rebel.

Ara sabem que Jordi Carulla, juntament amb alguns amics i coneguts Dau al set, han iniciat un important treball de recerca de l'obra ponçiana. S'agraeix que, d'una vegada per totes, és reconegui el vertader DAU DE SET CARES. Les "sagreres" aplicades a l'art en aquest país no van deixar salvar aquesta obra que ha hagut d'esperar (i segurament seguirà encara massa amagada) molt de temps a ser visible. Dia 30 d'abril al CCCB de Barcelona s'inicia una nova etapa, amb la presentació de l'Associació. Endavant doncs, les atxes. La meva aportació inicial:

 

Degollats

Fes que totes les fosques tenguin pany

i els teus becs d’ala fibrada

caminin en direcció al color.

Cap llum podrà parlar de silenci

si topes, remogudes entranyes,

l’ànima a les ulleres de sol.

 

Serà pasta tovada i fusa;

terra esquerdada damunt els genolls

d’haver de mirar-te als ulls,

treure sang i fugir.

No serà de bades

trobar el llenç del paradís

al front de Joan Ponç.

                Pau Vadell Vallbona

16/3/09

NOVA VIDA

Sorprèn altre cop la força de la poesia d’Edgar Alemany.  Funàmbuls de llum són unes fulles que combinen l’alquímia filosòfica dels antics amb la música romantico-èpica de la mesura i de l’enraonar. A més a més, a diferència de Calidoscopi (2007), els Funàmbuls de llum tenen menys solemnitat, cosa que credibilitza més la veu d’aquest jove.

Recoman fervorosament el camí que ha començat.

No hem de ser homes, hem de ser poesia:

“Sóc el noümen,

més ben dit,

el no-homen.”


(Funàmbuls de llum, premi de Poesia Martí Dot, 2008. Ed. Viena. 10€)

13/3/09

Però la poesia...

"Però la poesia no és mort, sinó un conjur contra la mort."

Felip Demaldé

Menys anuncis i més bicing

Què putes passa amb el bicing? Mai hi ha bicis al bicing. És un vici? Mai pots aparcar la bici al bicing. És una voluntat? 
Mentrestant ens omplen de panells publicitaris comunicant-nos el segon aniversari d'un servei molt estètic però igualment DEFICIENT. 

Estimbada: Joan Margarit llançat bicing avall. Una camilla del passadís de la casa de misericòrdies l'acull mentre  espera un llit d'algú que acaba de morir de fàstic. (facebook trinxat).

"silencis" i "llums" en literatura

Potser la paraula "àngels" (com "silenci" i "llum") és una paraula d'aquestes tant tant tant utilitzades que fan tant tant tant de mal d'ulls... Perquè tothom utilitza aquests mots als seus títols? 
Voleu dir... que "silenci" és vàlid en poesia? Si tothom troba tan evident el silenci... per què no es calla més? 

12/3/09

Enceta en Damià

     Assegut davant una paret emblanquinada
     acluca els ulls
     imaginant-se un contrast de colors.

                        de Blanc Brut de Damià Huguet